Teruggaaf energiebelasting vastgoed

Betaalt u energiebelasting voor meerdere aansluitingen op één WOZ locatie? Dan komt u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor teruggave van energiebelasting. Hoe dit kan? Dat leggen we u graag uit!

Complexbepaling energiebelasting 

Een belangrijke factor die meespeelt in of u wel of geen recht heeft op een teruggave van energiebelasting is of u één of meerdere energieaansluitingen heeft. Wanneer u op dit moment meerdere aansluitingen heeft dan kunt u veel geld besparen door ervoor te kiezen om deze aansluitingen te clusteren. 

Wanneer u hiervoor kiest dan worden alle verbruiken waarover u energiebelasting betaald bij elkaar opgeteld op de afrekening. Dit wordt ‘complexbepaling’ genoemd. Wanneer u dit doet is de eerste schijf, waar u de meeste belasting over betaald, eerder vol en stroomt het andere gedeelte van het bedrag door naar de volgende belastingschijf met lage energietarieven. Hierdoor betaalt u dus aan het einde van de rit minder belasting.

Teruggaaf energiebelasting vastgoed bij één aansluiting 

De overheid/energieleverancier gaat uit van één energiemeter per gebouw. Dit betekent dat zij er vanuit gaan dat er achter elke elektra- en/of gasmeter, één WOZ-object zit. In de praktijk is dit echter vaak anders. U betaalt als verhuurder/beheerder de gas en elektra van de hoofdmeter. Vanuit hier wordt de stroom vervolgens onderverdeeld, mogelijk via tussenmeters, aan twee of meerdere huurders/gebruikers. 

Echter wordt er bij de berekening van uw energiebelasting over het stroomverbruik door de overheid een heffingskorting toegepast. Deze korting krijgt u omdat een deel van de energieconsumptie wordt beschouwd als een basisbehoefte (van één woning of één kantoor). Wanneer meerdere appartementen, studentenkamers of kantoren aangesloten zijn op één stroomaansluiting dan krijgt u van uw energiemaatschappij slechts één keer de heffingskorting. Dit terwijl u meerdere keren recht heeft op heffingskorting. Dit voordeel kan oplopen tot €350,- per woning per jaar. 

Hulp nodig bij het terugvragen van energiebelasting? 

Wij kunnen u waarschijnlijk helpen! Wij vragen al jaren voor verschillende personen en organisaties de energiebelasting terug. We maken op basis van de door u verstrekte gegevens gelijk een inschatting, en door onze kennis en kunde hebben we een hoge slagingskans. Hierbij nemen wij het gehele traject van A tot Z uit handen. In sommige gevallen kan er energiebelasting tot 5 jaar terug worden gevraagd. Dit kan een lang en ingewikkeld traject zijn en vergt naast kennis ook doorzettingsvermogen. Wij hebben de kennis, ervaring en het doorzettingsvermogen om een teruggave tot een succesvol einde te brengen. 

Wat zijn de kosten? 

Onze dienst is gebaseerd op succes! Indien we succesvol zijn delen we mee in het door u ontvangen bedrag (30% incl. BTW), mocht het onverhoopt niet werken, dan rekenen we u niets: No cure, No pay. 

Wij rekenen/ verrekenen onze vergoeding pas op moment dat we de gelden van de belastingdienst op onze rekening hebben ontvangen. 

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over het terugvragen van energiebelasting of wilt u graag weten
wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan onze pagina over het terugvragen van
energiebelasting of neem contact met ons op!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.