Teruggaaf energiebelasting, wij helpen u bij het terugvragen van de energiebelasting

Energiebelasting, het zijn vervelende kosten. Kosten die u nog eens een keer betaald over de kosten die u toch al betaald voor uw energie (gas en elektra). Gelukkig is het mogelijk om te veel betaalde energiebelasting terug te vragen. 

Beheer Solutions VGM is specialist op het gebied van belastingteruggave. Wij helpen u graag bij het terugvragen van uw energiebelasting om zeker te weten dat u er het maximale uithaalt dat erin zit. 

Wat is energiebelasting? 

Laten we starten we bij het begin, wat is energiebelasting? Iedereen die gas en elektra afneemt betaalt naast de kosten voor het verbruik ook overheidsheffingen, zoals energiebelasting. Dit is een door de overheid vastgesteld tarief dat is gekoppeld aan het verbruik en is een groot onderdeel van je energiekosten. Op deze manier wil de regering stimuleren dat mensen minder energie gebruiken.

Daarnaast verhoogt de overheid de energiebelasting voor aardgas en verlaagt de energiebelasting voor elektriciteit. De overheid wil hiermee stimuleren dat huishoudens vaker kiezen voor elektrische warmteopties (zoals warmtepompen) of voor duurzame warmteopties (zoals aardwarmte).

Er zijn diverse situaties waarin u recht heeft op teruggave van teveel betaalde energiebelasting, soms wel met terugwerkende kracht over een periode van 5 jaar.

Hoeveel energiebelasting betalen we? 

Hieronder staan de tarieven zoals de belastingdienst die publiceert, gemiddeld is ongeveer 30% van uw totale energiekosten energiebelasting. Dit is mede afhankelijk van het verbruik van gas en stroom.

Gas 0 t/m 5.000   5.001 – 170.000  170.001- 1 miljoen  
Jaar
2018   0,2600    0,2600        0,0646 
2019   0,2931    0,2931        0,0654 
2020   0,3331    0,3331        0,0644 

Electra 0 t/m 10.000 10.001 –     50.000 50.001 – 10 miljoen
Jaar kWh kWh
2018   0,1046    0,0527        0,0140 
2019   0,0986    0,0534        0,0142 
2020   0,0977    0,0508        0,0135 

Teruggave energiebelasting bij meer dan één onroerende zaak op één aansluiting 

U kunt vermindering energiebelasting (voorheen heffingskorting genoemd) aanvragen als op één aansluiting voor elektriciteit meer dan één onroerende zaak met verblijfsfunctie is aangesloten. 

Dit kan het geval zijn als een huis is gesplitst in twee of meer zelfstandige onroerende zaken, zonder dat afzonderlijke aansluitingen zijn aangelegd. 

Volgens de huidige wetgeving kan dan maar één keer de wettelijke belastingvermindering worden toegepast. Daarom merkt de wetgever zo veel mogelijk de uiteindelijke verbruiker die beschikt over een zelfstandige onroerende zaak als verbruiker aan. Bij de toepassing van de belastingvermindering houden wij daarom rekening met het aantal zelfstandige onroerende zaken ‘achter één aansluiting’.
Deze regel biedt de mogelijkheid om voor iedere onroerend zaak voor elektra een aparte vermindering energiebelasting of heffingskorting terug te vorderen, mits de onroerend zaak een aparte WOZ beschikking heeft.

Deze heffingskorting of vermindering energiebelasting is een vast bedrag over 365 dagen per elektriciteitsaansluiting dat op de verschuldigde energiebelasting in mindering wordt gebracht.
Is uw energierekening over een periode korter dan 365 dagen, dan wordt de vermindering energiebelasting verrekend met het aantal dagen.

Hieronder de heffingskorting tarieven van verschillende jaren.

Algemene aanduiding Voorbeelden Verblijfsfunctie
Algemene ruimtes Concertzaal, schouwburg, museum, bioscoop Ja
Bouwaansluitingen van een object met verblijfsmogelijkheid, op het WOZ-perceel. Bouwaansluitingen op bouwkeet, directiekeet, bemande kraan. Ja
Horeca gelegenheden Hotel, pension, café, restaurant, kantine Ja
Objecten voor bewoning Woning, flat, bungalow, wooncontainer, woonark of leegstaande panden Ja
Objecten voor het uitoefenen van een bedrijf Kantoor, winkel, school, werkplaats, fabriek, gemeentehuis of zorginstellingen Ja
Objecten voor tijdelijke bewoning Caravan, camping, zomerhuis, vakantiewoning Ja
Religieuze gebouwen Kerk, moskee of klooster Ja
Verenigingshuis of andere accommodaties Dorpshuizen, sportaccommodaties, manege of golfbaan Ja

Hulp nodig bij het terugvragen van energiebelasting?

Wij kunnen u waarschijnlijk helpen! Wij vragen al jaren voor verschillende personen en organisaties de energiebelasting terug. We maken op basis van de door u verstrekte gegevens gelijk een inschatting, en door onze kennis en kunde hebben we een hoge slagingskans. Hierbij nemen wij het gehele traject van A tot Z uit handen. Of het nu weken of maanden duurt, we bijten ons vast in het traject en laten het pas los op het moment dat we duidelijkheid hebben.

Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over het terugvragen van energiebelasting of wilt
u graag weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.