Teruggaaf energiebelasting door Beheer Solutions VGM

Energiebelasting terugvragen? Wanneer u meerdere onroerende zaken heeft die op één aansluiting zijn aangesloten dan heeft u de afgelopen jaren waarschijnlijk onterecht geen heffingskorting gehad. De te veel betaalde energiebelasting kunt u terugvragen. Wij helpen u graag bij het terugvragen van uw energiebelasting.

Energiebelasting terugvragen door Beheer Solutions 

Als u een aanvraag echter fout ingevuld, krijgt u mogelijk niets terug. Zeker als u een teruggaafverzoek buiten de gestelde termijn is ingediend. Tegen negatieve beschikkingen op te late verzoeken is namelijk geen beroep of bezwaar mogelijk. Wij voorkomen deze vormfouten en garanderen daarmee een zeer hoge kwaliteit.

Maar het kan ook voorkomen dat de Belastingdienst een teruggaafverzoek onterecht deels of geheel afwijst. In dat geval maken wij – ongeacht de hoogte van het bedrag – namens uw instelling bezwaar. Eventueel stellen wij beroep in bij de bestuursrechter.

Waarom kiezen voor Beheer Solutions VGM?

Door onze kennis en kunde worden er geen vormfouten gemaakt.

Wij gaan namens uw instelling in bezwaar bij een onterechte afwijzing.

Wij werken op no cure, no pay basis. Wanneer wij niets voor u kunnen betekenen, betaald u ook niets. 

Wat zijn de kosten? 

Onze dienst is gebaseerd op succes! Indien we succesvol zijn delen we mee in het door u ontvangen bedrag, mocht het onverhoopt niet werken, dan rekenen we u niets: No cure, No pay. 

Wij rekenen/ verrekenen onze vergoeding pas op moment dat we de gelden van de belastingdienst op onze rekening hebben ontvangen. 

Energiebelasting terugvragen uitbesteden 

Hoe werkt het? 

 1. Na uw bevestiging en toegezonden machtigingen onderzoeken wij of u recht heeft op een teruggave energiebelasting. Wij ontvangen uw jaarrekeningen van de energieleverancier, machtiging en de WOZ aanslagen.
 2. Wij maken het verzoek in orde met uw gegevens en dienen dit z.s.m. in.
 3. Afhankelijk van de uitkomst ontvangen wij binnen ongeveer 12 weken de energiebelasting terug.
 4. Binnen 3 werkdagen na ontvangst van de teruggave wordt de afrekening opgesteld en ontvangt u het geld.

Bijlagen welke u dient mee te zenden 

(onderstaande gegevens dienen van degene te zijn, op wiens naam de energienota staat) 

 • Kopie van de eindfactuur/eindfacturen van de energieleverancier (tot vijf jaar terug, dus vijf facturen), met daarop vermeld: 
  • Uw persoonsgegevens; 
  • Het lever adres; 
  • Naam energieleverancier; 
  • Totaal verbruik; 
  • In rekening gebrachte energiebelasting en ODE; 
  • Beschrijving van de situatie.
 • Kopie van de door onroerende zaken afgegeven beschikkingen in het kader van de Wet waardering onroerende zaken (aanslag). 
 • Korte, actuele beschrijving van de situatie (+ toedeling elektriciteitsverbruik indien er tussenmeters geïnstalleerd zijn.
 • Kopie van een geldig identiteitsbewijs.
 • Ingevuld machtigingsformulier.

Het ingevulde machtigingsformulier, inclusief bijlagen, kunt u mailen naar energie@beheersolutions.nl of per post naar: Beheer Solutions Vastgoedmanagement B.V., Baarzenstraat 25, Vught.

Disclaimer: 

De inhoud van dit document is gebaseerd op de stand van wetgeving en jurisprudentie zoals bekend is tot de datum van ondertekening. Eventuele wijzigingen zijn voorbehouden. Beheer Solutions kan op geen enkele wijze door de opdrachtgever aansprakelijk gesteld worden in het geval de teruggave van energiebelasting door de Belastingdienst niet wordt verleend.

Vragen over het terugvragen van energiebelasting?

Heeft u nog vragen over het terugvragen van de energiebelasting?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.